Салаты с пастой, сытные и вкусные, легко становятся самостоятельной трапезой. Если учесть, что в отличие от большинства других салатов, их можно – и даже нужно – заправлять заранее, становится понятно, что это отличная еда, чтобы взять с собой на работу или на пикник, или же оставить на обед школьнику.
Для приготовления салатов лучше всего подойдут недлинный макаронные изделия: фарфалле, фузилли, пенне, ракушки. Тогда их размер будет соответствовать размеру других ингредиентов салата, а это не только красиво выглядит, но и есть такой салат удобно.
Отваренную для салата пасту нужно сразу же заправить оливковым маслом: оно впитается в горячее тесто, предотвратит склеивание остывшей пасты и придаст ей аппетитный блеск.
Нейтральний смак пасти – це ситна основа салату, а інші інгредієнти підберіть на свій смак. Це можуть бути м'ясні делікатеси, морепродукти, овочі. Салату з макаронами просто необхідні якісь пікантні, гостро-перцеві, свіжі нотки, інакше він може виявитися прісним і нудним. Такі продукти, як каперси, оливки, свіжі пряні трави, наприклад, базилік, чебрець, майоран, будуть більш ніж доречні. «Підбадьорити» салат з пасти допоможе і правильно підібрана заправка, з виразним, яскравим смаком. І не забудьте про сирі!
- Як з'явився традиційний бальзамічний оцет Модени DOP?Приготування Традиційного Бальзамічного Оцту з Модени проходить в три етапи: етап підготовки вивареного (увареного) мустьє; етап спиртової та оцтової ферментації, і процес дозрівання і старіння.Як з'явився традиційний бальзамічний оцет Модени DOP?
- Як оливки стають оливковою олієюНа перший погляд оливкова олія це просто вичавлений "сік" оливок. Але насправді, щоб отримати олію високої якості, слід дотримуватися високих стандартів на всіх етапах. Докладніше в статті.Як оливки стають оливковою олією