Продавець Casa Rinaldi - з Італії до вашого столу розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
636 відгуків
Офіційний інтернет-магазин
+380 (66) 114-47-77
Іван
Кошик
Пармезан - король італійських сирів

Пармезан - король італійських сирів

Закрийте очі і пошепки скажіть: «Пармезан!» І ось ви вже сидите в тіні виноградної лози, п'єте улюблене вино і насолоджуєтеся смаком сиру. Воістину чарівне слово! Не менш чудовий володар цього імені – сир Parmigiano Reggiano. Ми розповімо вам про те, де він народився, як дійшов до наших днів, у яких рецептах його застосовують, про склад і користь пармезану для здоров'я. Зустрічайте, його Величність Пармезан!

Рецептура сиру була розроблена близько 900 років тому на території Цистеріанського і Бенедиктенского монастирів. За всі ці роки склад пармезану не змінився: молоко, вода, сіль і левова частка терпіння під час дозрівання.

Першою письмовою згадкою про сирі є нотаріальний акт, складений в Генуї (Genova) в 1254 році, за яким багата жінка заклала свій будинок заради щорічних поставок 25 кг сиру, виробленого в Пармі. Тоді він був відомий, як caseus parmensis (латинська назва). Протягом XIV століття цистерианцы Бенедиктенского абатства зберігали монополію на виробництво пармезану і продавали його по всій Італії. У XVI столітті рецепт сиру пармезан був проданий в Європу, де його почали готувати кращі кухарі Німеччини і Франції. 7 серпня 1612 року герцог Пармський для захисту оригінального виробництва склав список місць, де могли б використовувати слово «Парма» в назві свого продукту.

До 2004 року в світі було близько 512 виробників сиру з назвою «Пармезан». Але в 2008 році Європейський суд постановив іменувати «Пармезаном» тільки сир, що виготовляється лише в п'яти провінціях Італії (Парма, Реджо-Емілія, Модена, Падуя і Болонья). Молоко для сиру беруть у корів, що пасуться лише на пасовищах регіонів виготовлення оригінального парміджано реджано.

Справжній пармезан відзначений спеціальним знаком якості.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner