В Італії з популярністю вина може тільки змагатися кави. У різних регіонах є особливі традиції його вживання. Ми ж у цій статті розповімо про класичному варіанті.
Для приготування смачної кави вам потрібно:
Інгредієнти:
- гейзерна кавоварка;
- смажена кава еспресо;
- цукор;
- молоко або збиті вершки.
Інструкція:
Еспресо представляє собою міцну каву густої консистенції. Він є базою для приготування таких напоїв як, наприклад, капучіно, латте, маккіато і так далі, які відрізняються між собою якістю і кількістю використовуваного молока.
Щоб приготувати базу для цих напоїв, справжню італійську каву, вам необхідно:
Розібрати гейзерную кавоварку на 3 складові частини.
Наповнити нижню частину до обода дуже холодною водою. Для отримання дійсно хорошої кави потрібно брати кришталево чисту воду, ідеальним варіантом можна назвати джерельну, але в міських умовах – пропущену через фільтр.
Заповнити другу складову кавоварки, спеціальний фільтр, меленою кавою і встановити його в нижню частину таким чином, щоб він виявився плаваючим на поверхні води.
Щільно з'єднати верхню частину кавоварки і, не закриваючи кришки, поставити всю конструкцію на слабкий вогонь.
У той час, поки ви чекаєте, коли закипающая вода зробить своє чарівництво з кавою і просочиться в верхню частину кавоварки у вигляді піни, підготуйте кавову чашку, поклавши в неї 3-4 чайних ложок цукру.
Коли у верхню частину кавоварки почне просочуватися перша піна, візьміть приготований кави еспрессо в обсязі 2-3 чайних ложок і покладіть в чашку з цукром. Швидко розмішайте, щоб отримати однорідну і пінисту масу карамельного кольору, якої повинно вистачити на три чашки напою.
1 чайну ложку отриманого карамельного крему покласти в окрему кавову чашку.
Залити в цю чашку кави еспрессо з кавоварки, перемішати, і ви отримаєте справжню італійську каву з карамельним кольором на поверхні.
Для отримання з еспресо макіато необхідно в кухоль зверху додати плямою гаряче молоко, для отримання латте потрібно додати 1/2 склянки молока, для капучино – 1 шар гарячого молока і 1 шар спіненого молока.
- Як з'явився традиційний бальзамічний оцет Модени DOP?Приготування Традиційного Бальзамічного Оцту з Модени проходить в три етапи: етап підготовки вивареного (увареного) мустьє; етап спиртової та оцтової ферментації, і процес дозрівання і старіння.Як з'явився традиційний бальзамічний оцет Модени DOP?
- Як оливки стають оливковою олієюНа перший погляд оливкова олія це просто вичавлений "сік" оливок. Але насправді, щоб отримати олію високої якості, слід дотримуватися високих стандартів на всіх етапах. Докладніше в статті.Як оливки стають оливковою олією