Продавець Casa Rinaldi - з Італії до вашого столу розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
625 відгуків
Офіційний інтернет-магазин
+380 (66) 114-47-77
Іван
Кошик
Що таке Aceto Balsamico

Що таке Aceto Balsamico

Перші згадки про aceto balsamico відносяться до 1046 року, коли маркіз Боніфаціо, власник замку Каносса, подарував майбутньому королю Франконії Генріху II маленький бочонок з унікальним продуктом. Тим самим він заклав традицію «королівських подарунків» — згодом такі барила подносились в дар лише самим титулованим особам. Висока ціна, унікальний смак і рідкість породили масу припущень про використання цього продукту в різних галузях: від медицини до любовних справ (в якості афродізіака його використовував сам Джакомо Казанова).

Традиційний бальзамічний оцет здійснюється тільки з винограду (переважно сорти треббьяно) з підвищеним вмістом цукру, зібраного і переробленого в околицях Модени (області Емілія-Романія).
Для отримання aceto balsamico tradizionale di Modena виноград збирають пізніше звичайного, щоб він встиг накопичити якомога більше цукру, віджимають, сік зливають з мезги (мезга - це суміш роздавлених, роздроблених ягід винограду, підготовлена для подальшої переробки у виноробстві), фільтрують і варять на відкритому вогні (втрата від початкового об'єму може становити від 30 до 70%).

Уварений муст розливають по відкритих бочках (їх роблять не тільки з дуба, але і з каштана, вишні, ялівцю і ясена) і залишають у теплому місці, де й починає відбуватися перше, спиртове, бродіння. Перша бочка, в яку поміщають муст для бродіння, називається «материнської». Пізніше оцет переллють у бочки поменше і виставлять на горищі так званої «батареєю», яка влітку іноді нагрівається до 80 º С. В таких умовах в бочках починається оцтовокисле бродіння.

Зимові холоди зупиняють процес, весняне потепління – відновлює, і весь цей цикл повинен пройти 12 «кіл», щоб кінцевий темно-коричневий в'язкий продукт міг отримати горде ім'я aceto balsamico tradizionale di Modena. У підсумку з 100-літрової бочки виходить не більше 15л бальзамічного оцту.

Вже з опису технології виробництва зрозуміло, що такий продукт не може бути широко розповсюдженим або дешевим. Традиційний бальзаміко — продукт ексклюзивний і дуже дорогий, адже щоб отримати всього три літри, потрібно переробити 100 кг винограду.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner